Menu
Menu

Collall Fotolijm

Collall Fotolijm is repositioneerbare oplosmiddelhoudende lijm op basis van natuurrubber. Uitermate geschikt voor het rimpelloos lijmen en herpositioneren van foto’s.

Specificaties

Toepassing: met Collall Fotolijm lijm je foto’s, papier, kaarten, textiel en leer.

Uiterlijk:

  • Helder mat
  • Niet zuur
  • Rimpelloos
  • Sneldrogend

Oplosmiddel: kookpuntbenzine

Hoofdbestanddeel: natuurrubber

pH: –

Soortelijk gewicht: 0,70 Kg/dm³

CE:

Lijmverbruik: ca. 80 gram per m2.

Verwerking:

  • De te lijmen materialen dienen droog en vrij van stof en vuil te zijn.
  • Breng dotten lijm aan op het oppervlak en laat het even drogen. Plak vervolgens de twee oppervlakken aan elkaar.
  • Voor een sterkere hechting, breng de lijm op beide oppervlakken aan.
  • Droogtijd: ca. 15 minuten.
  • Let op: het oplosmiddel in deze lijm kan (gelakte) materialen beschadigen: probeer de lijm eerst uit op één foto of op een onopvallende plaats!

Gevaar! Bevat: Hydrocarbons, C6-C7, n-alkanes, isoalkanes, cyclics, <5% n-hexane.

Licht ontvlambare vloeistof en damp. Veroorzaakt huidirritatie. Kan slaperigheid of duizeligheid veroorzaken. Giftig voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen. Bij het inwinnen van medisch advies, de verpakking of het etiket ter beschikking houden. Buiten het bereik van kinderen houden. Lees aandachtig en volg alle instructies op. Verwijderd houden van warmte, hete oppervlakken, vonken, open vuur en andere ontstekingsbronnen. Niet roken. Inademing van damp vermijden. Voorkom lozing in het milieu. BIJ CONTACT MET DE HUID (of het haar): verontreinigde kleding onmiddellijk uittrekken. Huid met water afspoelen [of afdouchen]. Op een goed geventileerde plaats bewaren. In goed gesloten verpakking bewaren. Inhoud/verpakking afvoeren naar een inzamelpunt voor klein chemisch afval.

UFI: HXE7-MTT9-XW2M-924W

Geschikt voor: vanaf 6 jaar (onder toezicht van een volwassene gebruiken).

Reiniging:

  • Gereedschap kan worden gereinigd met kookpuntbenzine, wasbenzine of terpentine.
  • Ingedroogde lijmresten kunnen van gladde materialen gemakkelijk worden afgewreven (eventueel hiervoor een lijmgummetje gebruiken).

Wat maakt Collall Fotolijm bijzonder en speciaal?

  • Repositioneerbaar: Collall Fotolijm is uniek omdat het je in staat stelt foto’s en lichte materialen te herpositioneren. Dit maakt het ideaal voor projecten waar precisie belangrijk is, zoals scrapbooking of het maken van collages.
  • Verwijderbaar: overtollige lijm kun je meestal gemakkelijk verwijderen door het voorzichtig af te wrijven met je vinger of een speciaal lijmgummetje (ook wel een ‘snotje’ genoemd). Dit werkt het beste als de lijm nog niet volledig is uitgehard. Let op dat de ondergrond niet beschadigd.
  • Oplosmiddelhoudend: de lijm is op basis van natuurrubber en bevat oplosmiddelen, wat zorgt voor een snelle, sterke en tevens flexibele hechting.
  • Rimpelloos resultaat: één van de grootste voordelen is dat Collall Fotolijm een praktisch rimpelloze hechting biedt, wat essentieel is voor het netjes plakken van foto’s en andere dunne materialen (altijd eerst vooraf testen).
  • Geschikt voor diverse materialen: zoals de naam doet vermoeden is het product primair bedoeld voor foto’s, maar het kan ook uitstekend gebruikt worden op andere soorten papier, karton en lichte materialen, waardoor het veelzijdig inzetbaar is in creatieve projecten.

Wat kun je allemaal maken met

Collall Fotolijm?

  1. Fotoboeken en scrapbooks: maak prachtige, rimpelloze fotoboeken en scrapbooks waarbij je foto’s kunt herpositioneren totdat je de perfecte lay-out hebt.
  2. Collages: creëer persoonlijke collages waarbij je foto’s en andere lichte materialen meerdere keren kunt verplaatsen zonder de ondergrond te beschadigen.
  3. Wenskaarten: ontwerp unieke wenskaarten met zorgvuldig geplaatste foto’s en afbeeldingen die je eenvoudig kunt herpositioneren totdat ze precies goed zitten.
  4. Presentaties: gebruik Collall Fotolijm voor het samenstellen van visueel aantrekkelijke presentaties, waarbij je foto’s of afbeeldingen op presentatieborden kunt plakken en verplaatsen en hergebruiken voor een perfect resultaat.

Creëer een uniek kunstwerk met een verrassend effect!

Iets heel anders dan je zou verwachten te kunnen doen met Collall Fotolijm. Teken een patroon of ander ontwerp met Collall Fotolijm op een vel stevig papier. Laat de lijm drogen, en schilder vervolgens met Collall AquaTint vloeibare waterverf over je tekening. Als de verf droog is, rubbel je voorzichtig de fotolijm weg. Het resultaat? Een prachtig kunstwerk met een speciaal effect waarbij je originele tekening zichtbaar blijft als witte lijnen op de achtergrond!

product thumbnail
Artikel nr
EAN
Artikel nr: COLFO0050
Fotolijm in tube
EAN: 8711557406451
℮: 50 ml
Artikel nr: COLFO0050DP
Fotolijm 12 tubes in display
EAN: 8711557406468
℮: 50 ml
Artikel nr: COLFO00100
Fotolijm in tube
EAN: 8711557409162
℮: 100 ml
COLFO0100DP-Collall-Photo-Glue-in-display
Artikel nr: COLFO0100DP
Fotolijm 12 tubes in display
EAN: 8711557409148
℮: 100 ml
Collall Fotolijm in blik
Artikel nr: COLFO250
Fotolijm in blik met kwast
EAN: 8711557409124
℮: 250 ml
COLFO-Collall-Fotolijm-1000
Artikel nr: COLFO1000KW
Fotolijm in blik met kwast
EAN: 8711557406550
℮: 1000 ml