Menu
Menu

Collall Boekbinderslijm

Collall Boekbinderslijm is een veelzijdig dik vloeibare witte lijm op waterbasis (ook wel cacheerlijm genoemd).

Geschikt voor het binden en repareren van boeken, impregneren en prepareren van canvas en crapbooking/journaling. Daarnaast te gebruiken als bindmiddel met pigment voor het maken van verven.

Door zijn flexibiliteit is de lijm eveneens uitermate geschikt voor modelbouw, bijvoorbeeld voor het plakken van rails.

 

Specificaties

Toepassing: Collall Boekbinderslijm is perfect voor het lijmen van karton, papier en textiel, waardoor het ideaal is voor taken zoals het binden en repareren van boeken. Het is ook geschikt voor het lijmen van materialen zoals papier, karton, kurk, hout, textiel en kunststoffen. Daarnaast kan het worden gebruikt om schilderdoeken te impregneren of als basis voor verf door de lijm te mengen met een pigment.

Uiterlijk:

  • Dikke witte vloeistof
  • Droogt transparant op
  • Sneldrogend
  • Flexibel
  • Waterbestendig

Oplosmiddel: water

Hoofdbestanddeel: polyvinylacetaat

Soortelijk gewicht: 1,10 kg/dm³

pH: 4,5

CE:

Lijmverbruik: ca. 200 gram per m2.

Verwerking:

  • De te lijmen materialen dienen droog en vrij van stof en vuil te zijn.
  • De lijm dik aanbrengen door kwasten met een lijmkwast of dompelen.
  • Bij stofverwerking alleen het karton inlijmen.
  • Droogtijd: ca. 1 uur.

Geschikt voor: vanaf 6 jaar.

Allergenen: bevat CMIT/MIT en 1,2-benzisothiazol-3 (2H)-one. Kan een allergische reactie veroorzaken.

Reiniging:

  • Gereedschap kan gereinigd worden met water, alleen wanneer de lijm nog nat is (een synthetisch wasmiddel kan eventueel aan het water worden toegevoegd).
  • Vlekken van de lijm die zijn opgedroogd even drenken in warm water en daarna verwijderen met een borstel.

Boekbinderslijm, ook wel Cacheerlijm genoemd

Collall Boekbinderslijm is een veelzijdige, dik vloeibare witte lijm op waterbasis, die ook wel cacheerlijm wordt genoemd.

Het woord ‘cacheerlijm’ komt van het Franse werkwoord ‘cacher,’ wat betekent verbergen of bedekken. In de context van lijmen en boekbinden verwijst ‘cacheer’ naar het proces waarbij papier, stof of ander materiaal wordt gelijmd op een ondergrond, vaak om het te verstevigen, te beschermen of om een mooie afwerking te creëren.

Cacheerlijm wordt specifiek gebruikt voor het aanbrengen van dit type bekleding of versteviging, bijvoorbeeld bij het binden van boeken waar het kaftmateriaal wordt gelijmd op de boekband of bij het bedekken van kartonnen dozen en verpakkingen. Het doel is vaak om de onderliggende structuur te verbergen of te verfraaien.

Collall Boekbinderslijm is speciaal ontwikkeld voor een breed scala aan toepassingen, zowel creatief als praktisch, waardoor het een onmisbaar hulpmiddel is voor hobbyisten, kunstenaars en ambachtslieden.
Boekbinden en reparatie van boeken

Collall Boekbinderslijm is ideaal voor het binden en repareren van boeken. Of je nu een nieuwe boekband wilt maken, een losgeslagen rug wilt repareren of een oud boek nieuw leven wilt inblazen, deze lijm biedt de sterke hechting die nodig is om je boeken stevig en duurzaam te maken. Dankzij de dikke vloeibare consistentie kun je de lijm precies aanbrengen waar je die nodig hebt, zonder dat het ongewenst uitsmeert.

Impregneren en prepareren van canvas

Voor kunstenaars en hobbyisten is deze lijm perfect voor het impregneren en prepareren van canvas. Door het canvas te behandelen met Collall Boekbinderslijm, creëer je een stevige en gelijkmatige ondergrond die klaar is om beschilderd te worden. Het canvas krijgt een gladde en duurzame afwerking, wat resulteert in een langdurig mooi eindresultaat en een minder zuigende ondergrond.

Scrapbooking en journaling

De populariteit van scrapbooking en journaling blijft groeien, en Collall Boekbinderslijm is de perfecte keuze voor deze creatieve uitingen. Dankzij de flexibele en sterke hechting kun je gemakkelijk papier, foto’s, en decoratieve elementen op je pagina’s bevestigen zonder risico op bobbelen of scheuren. De lijm droogt transparant op, waardoor je werk er professioneel en netjes uitziet, zelfs bij het gebruik van dunne papiersoorten.

Bindmiddel voor verf

Collall Boekbinderslijm is ook uitstekend te gebruiken als bindmiddel voor het maken van verven. Door pigmenten toe te voegen aan de lijm, kun je je eigen kleuren en texturen creëren, perfect voor zowel kunstenaars als doe-het-zelvers. De lijm zorgt voor een stabiele en duurzame verf die zowel op doek als op andere oppervlakken goed hecht.

Modelbouw

Dankzij de flexibiliteit van Collall Boekbinderslijm is deze lijm eveneens uitermate geschikt voor modelbouw. Het is ideaal voor het plakken van verschillende materialen zoals rails, hout, en plastic onderdelen. De lijm biedt een sterke hechting zonder hard en broos te worden, wat vooral belangrijk is bij modellen die aan beweging of trillingen worden blootgesteld.

product thumbnail
Artikel nr
EAN
Artikel nr: COLBB0050
Boekbinderslijm in flesje
EAN: 8711557404204
℮: 50 ml
Artikel nr: COLBB0100F
Boekbinderslijm in flesje
EAN: 8711557404150
℮: 100 ml
Artikel nr: COLBB0100DP
Boekbinderslijm 12 flesjes in display
EAN: 8711557414159
℮: 100 ml
Artikel nr: COLBB0100
Boekbinderslijm in pot
EAN: 8711557404242
℮: 100 g
Artikel nr: COLBB0275
Boekbinderslijm in pot
EAN: 8711557404075
℮: 275 g
Artikel nr: COLBB1000
Boekbinderslijm in pot
EAN: 8711557404259
℮: 1000 g
Artikel nr: COLBB2000
Boekbinderslijm in emmer
EAN: 8711557404280
℮: 2000 g
Artikel nr: COLBB5000
Boekbinderslijm in jerrycan
EAN: 8711557404297
℮: 5000 g
Artikel nr: COLBB9999
Boekbinderslijm in jerrycan
EAN: 8711557404303
℮: 10 kg